Хар талхны ашигтай, цагаан талхны сөрөг чанар нь худлаа байжээ.

 Судлаачид хар талхны сайн, цагаан талхны сөрөг нөлөөний тухай маргаанд цэг тавилаа

Изралийн эрдэмтэд энэ маргаантай асуудлыг нэг тийш болгох зорилгоор 20 сайн дурынхныг оролцуулан туршил явууллаа. /Москва, 7 июня - АиФ-Москва./

 Изралийн Вейцманны хүрээлэнгийн эрдэмтэд 2 сарын хугацаанд явуулсан туршилтын үр дүнг үндэслэн тухайн хүний физологийн онцлогийг харгалзан үзэхгүйгээр хар талхны ашигтай, цагаан талхны сөрөг талын тухай ярих нь утгагүй болохыг тогтоожээ.

kwJS923DQ09KGoA.jpg

Уг судалгааны ажлын нэг оролцогч болох Эран Элинав Cell Metabolism сэтгүүлд бичсэн нийтлэлдээ уг нээлтийн ачаар хоолны дэглэм барих тухай бид баримталдаг зарим үзэл баримтлалаа бид эргэн харахад хүрч байна гэж тэмдэглэжээ.

Өнөөдрийг хүртэл бүх хүнд хоол тэжээлийн үнэт чанар нь адилхан үйлчилдэг гэсэн хандлагад ан цав гарч, батлагдахгүй тохиолдлууд гардаг байсан гэдгийг ч тэр бас дурджээ.  

Уг судалгаанд сайн дурын 20 оролцогчийг оролцуулжээ. Сарын хугацаанд оролцогчдын талыг нь хар талхаар, үлдсэн хэсгийнх нь цагаан талх нилээд хэмжээгээр хоолны цэсэнд оруулж хэрэглүүлэв. Сарын дараа тэдгээрийн хоолны цэсийг сольжээ.

 Оролцогчдын цусан хийсэн шинжилгээгээр глюкоз, бичил элемент, уургийн агууламж нь тэдний хоолны дэглэмээс огт хамаараагүй гэхээр үзүүлэлттэй гарчээ. Түүнээс гадна хар талхны /хөх тарианы талх/ хэрэглээ биенд сайн нөлөө үзүүлдэг гэж үздэг ч хэрэглээний явцад хар талх нь судалгаанд оролцогчдын дийлэнхийн гэдэсний бичил орчилд мэдэгдэхүйц өөрчлөлт оруулаагүй байна.

qo1GY7W6gy7KmIy.jpg

Тэр бүү хэл зарим оролцогчдын хувьд хар талх нь, цагаан талхнаас илүү ашигтай байж чадсангүй. Судлаачид судалгаанд оролцогчдын хувьд ийм өөр өөр үр дүн гарсныг, тэдний гэдэсний бичил орчилын (микрофлор) ялгаатай байдал, онцлогтой холбоотой байж болзошгүй гэж таамаглаж байна.

“Аргументы и факты” цахим хуудаснаас орчуулав. http://www.aif.ru/society/science/uchenye_postavili_tochku_v_spore_o_polze_chernogo_i_belogo_hleba

Хэрэв энэхүү туршилтын үр дүнд, турах, таргалах тухай өмнө нь тогтсон онолын үзэл баримтлалыг өөрчлөхөөр юм бол ОХУ-ын Леовит компаний эрчимтэй тураах хоол тэжээлийн хэрэглэгчдэд үзүүлж буй өндөр үр нөлөөтэй байгаа байдлыг үгүйсгэх эсвэл бататган тайлбарлахад ямар нэг боломж олгох болов уу? 

Леовит нутрио компаний "эрчимтэй тураах" хөтөлбөр нь ходоод гэдэс цэвэрлэх /микрофлорын орчинг цэвэрлэн хэрэглэгчдийн ходоод, бүдүүн гэдэст харьцангуй ойролцоо болох нөхцөл бүрдүүлэх/, өдрийн нийт хүнс тэжээлийн илчлэгийг бага түвшинд /480-680 ккал/ барьдаг, олон үндэстний уламжлалт, хоол хүнсийг судлан таргалуулахгүй байхад нөлөө үзүүлдэг ургамал, ногоог ашиглан 5 өдрийн иж бүрдэл хоол, тэжээл бэлтгэдэг зэрэг нь Леовитын тураах, цэвэрлэх бүтээгдэхүүн олонхи хэрэглэгчдэд харьцангуй өндөр үр нөлөөтэй үйлчилгээ үзүүлдэгийн нууц нь байж магад. Клиник туршилтад орсон хүмүүсийн 86 орчим хувийн жин бодиттой буурч, эрчимтэй турсан үзүүлэлт үзүүлж байгааг үүгээр тайлбарлаж болох юм.

d4rz1wmYtCXGxBT.jpg


  • Мэргэжлийн хүнс судлаачид боловсруулав

  • Органик жимс, хүнсний ногоо, эмийн ургамалаар хийв

  • Оросын Эрүүл Мэндийн ШУ Академийн Хүнс Судлалын Хүрээлэнд туршигдав


Сэтгэгдэл үлдээх

Leovit ХХК @2016 | All Rights Reserved