Уламжлалт махтай хоолны цэс

Уламжлалт махтай хоолны цэс

Бүтээгдэхүүний тухай:

 Уламжлалт славян гал тогооны олон төрлийн амтат хоолоор хийгдсэн иж бүрдэл цэс учраас маш сонирхолтой.

Уламжлалт махтай цэс нь махан хоолтонд зориулагдсан хоол юм. Энэхүү цэс нь байнга иддэг дуртай хоолноосоо татгалзахгүйгээр, илчлэг багатай хүнснээр хооллож  жингээ хаях боломжийг олгодог.  Ингэснээр бие махбодио стресст оруулахгүй байх сайн талтай.

Бүтэн өдрийн хоолны нийт илчлэг нь 435-481 ккал тул бага илчлэгтэй ч махан хоолноос татгалзахгүйгээр турахад тусална.

Турахаар шийдсэн хүн хамгийн эхлээд  хоолны илчлэгийн хэмжээг бууруулдаг учраас энэхүү  шаардлагыг бүрэн   хангасан хүнс юм.  Илчлэгийн хэмжээг бууруулсан хэдий ч уураг, өөх тос, нүүрсус, амин дэм, бичил элементүүдээр тэнцвэржигдсэн байдаг учраас дэглэм барьснаар ядарч цуцахгүй. Таны амаар орж байгаа хоол бүрийн хэмжээ орц найрлагыг тооцоолж хийсэн.

Ходоод, гэдэсний үйл ажиллагааг сайжруулж, амраана. Авч явахад хялбар, бэлтгэхэд хугацаа зарахгүй. Зөвхөн буцалсан ус байхад л болно. Хаана ч бэлтгэх боломжтой бөгөөд хөдөө гадаа явахад ч таны дэглэм алдагдахгүй. Таны цагийг хэмнэнэ.

Найрлага:

1-р хоол: “Кавказ маягийн шөл”, “Сибирь маягийн, аминдэмтэй борщ”, “Махтай щи”, “Тахианы шөл”

2-р хоол: “Төмсний мөөгтэй зутан”, “Мөөг, ногоотой амталсан будаа”, “Хуучны маягаар бэлтгэсэн гурвалжин будаа”, “Өмнөд орос маягийн гурвалжин будаа”, “Амтат чинжүүтэй будаа”, “Ногоотой амтат гоймон”, “Ангийн маягийн гурвалжин будаа”, “Өргөст хэмх, паприктай төмсний нухаш”, “Боленез” сүмстэй гоймон

Уух зүйл: “Цэвэрлэгээний” кисель, Тураах компот “Похудин”, “Каппучино” өөхлөг шатаах кофе, “Жирожигающий комплекс” өөхлөг шатаах цай, Хосолмол үйлчилгээтэй цай

Хэрэглэх заавар:

Хэрэглэх заавах: Хоолыг “Меню на каждый день – Өдөр тутмын цэс” гэсэн зааврын дагуу хэрэглэнэ. Шөлийг 200 мл усанд 3 минут, 2-р хоолыг 130 мл усанд 5 минут, цай, кисель, компотыг мөн 200 мл буцалсан усанд 2 минут дэвтээж хэрэглэнэ. 1,2 литр ус нэмж уугаарай. /Усаа нэг доор их хэмжээгээр биш бас халуун бүлээндүү байдлаар хэрэглэх нь зохимжтой байдаг./

Нэмэлтээр идэж болох хүнсний зүйлийг цайвар өнгийн мөрөнд заасан байгаа.

Турах явцад өдөрт идэх хүнсний илчлэгийг хязгаарлах нь чухал байдаг. (Нэмэлтээр идэхийг зөвшөөрсөн хүнсний зүйлийг оруулаад өдрийн хүнсний илчлэг нь 1200 ккал илүү гарахгүй). “Уламжлалт махтай хоолны цэс” ний илчлэг, эрдэс, аминдэмийг нарийн тооцоолсон иж бүрдэл хүнс юм.

Үйлчилгээ:

  1. Илүүдэл жинг багасгах болон түүнийг хянах
  2. Зөв хооллох дадал эзэмшүүлэх
  3. Хоолны дуршил болон амттан идэх дуршлыг хязгаарлах
  4. Өөх шатах үйл явцыг идэвхжүүлэх
  5. Турах үед бие махбодийг дэмжих

Анхааруулга:

Хориглох заалт: Илчлэгийн хэмжээг бууруулсан хоол учраас жирэмсэн болон хөхүүл хүүхэдтэй эхчүүд хэрэглэхийг зөвлөдөггүй. Хэт өндөр настай болон насанд хүрээгүй хүүхэд, ходоодны шарх улаалттай болон иж бүрдлийн найрлагад орсон бүрэлдэхүүнд харшилтай бол хэрэглэж болохгүй.


  • Мэргэжлийн хүнс судлаачид боловсруулав

  • Органик жимс, хүнсний ногоо, эмийн ургамалаар хийв

  • Оросын Эрүүл Мэндийн ШУ Академийн Хүнс Судлалын Хүрээлэнд туршигдав

Leovit ХХК @2016 | All Rights Reserved